Jaký bude víkend? V sobotu se těšte na oblaků zbavenou oblohu
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Pokud jste náhodou v průběhu pátečního dne s přídomkem 29. 9. 2017 zabrousili na záběry z družice Meteosat, určitě Vám neuniklo, že oblačnost přicházející z Evropy západní do Evropy střední zůstala stát těsně u hranic České republiky, konkrétně před Ašským výběžkem.

Nejednalo se o náhodu ani o práci nějakého utajeného ovladače počasí, za vším stála mohutná tlaková výše se středem nad Finskem, jejíž jihozápadní okraj zasahoval až k nám. Díky tomu jsme se dočkali pěkného podzimního dne, odpolední teploty se navíc šplhaly až ke 20 °C, takže Mostecko hřálo více než třeba severní Řecko, kde pršelo. Ona tlaková výše bohužel začne slábnout, babí léto proto příliš dlouho nevydrží.

V sobotu 30. 9. 2017 zesne úvodní třetina letošního meteorologického podzimu (1. 9. – 30. 11.), slzy nicméně ronit nebude. Ještě totiž bude pokračovat (lépe řečeno doznívat) vliv zmiňované anticyklóny, čili stejně jako v pátek 29. 9. 2017 se můžeme těšit na oblaků zbavenou oblohu a s tím související sluneční paprsky. V Německu již bude převážně oblačno až zataženo, místy s deštěm, k výjimkám bude patřit Sasko včetně Drážďan, pokud tedy náhodou vyrazíte do tohoto zákoutí starého kontinentu, budete s náladou paní troposféry spokojeni. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 17 až 19 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 6 až 8 °C.

V neděli 1. 10. 2017 se už v hlavní roli představí oblačnost, počínaje ránem a konče pozdním odpolednem/podvečerem bude oblačno až zataženo, přičemž hlavně ráno, dopoledne a zpočátku také odpoledne nepřekvapí dešťové kapky. Poté ale mraků začne ubývat a noc na pondělí nabídne pohled na hvězdy, což vzhledem k tomu, že začíná nový pracovní týden, moc podstatné není. Nedělní nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 14 až 16 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 7 až 9 °C.

Pondělí 2. 10. 2017 odstartuje sympaticky, neb noční, ranní, dopolední a krátce taktéž popolední čas proběhne při jasné až skoro jasné obloze, posléze začne od severozápadu přibývat bílošedého odstínu a zatáhne se. Nemluvě o tom, že s největší pravděpodobností trochu sprchne. Nejvyšší odpolední teploty, před příchodem fronty, se budou pohybovat okolo 16 až 18 °C (při frontě o pár °C chladněji), v 7 hodin hodnoty kolem 6 až 8 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru