Mgr. Milan Šťovíček: Muž, který zabránil dalšímu bourání obcí
Milan Šťovíček (STAN).
Most

Litvínov - Milan Šťovíček je přesně tím typem, kterého si představíte pod pojmy činorodost, cílevědomost, houževnatost a vytrvalost. Vystudovaný pedagog prošel od učitelování až k vedení Základní školy v Meziboří a posléze Střední školy pro ochranu a obnovu životního prostředí v Litvínově. Z ní vytvořil v České republice i v zahraničí uznávanou vzdělávací instituci s 25 letou tradicí.

Ve veřejném životě začínal jako zastupitel města a postupně se vypracoval do pozice starosty Litvínova a následně také poslance Parlamentu ČR. S pro něj tak příznačnou zarputilostí prosadil do programového prohlášení vlády závazek zachování těžebních limitů, které chrání před likvidací Horní Jiřetín a další desítky obcí v uhelné pánvi. Následně také přesvědčil ústavní většinu v poslanecké sněmovně, aby přes odpor těžební lobby a tehdejšího prezidenta vyškrtla z horního zákona totalitní paragrafy, které do té doby umožňovaly vyvlastnit majetek lidí i obcí kvůli těžbě.

Je dlouhodobým a vytrvalým kritikem směšně nízkých poplatků z těžby uhlí a chce jejich razantní zvýšení ve prospěch lidí v okolí dolů. Současné vládě nemůže odpustit, že zásoby uhlí za limity neodepsala nebo alespoň nepřevedla do nebilančních zásob a chce, aby to udělala vláda příští.

Od svého narození žije pod Krušnými horami, kde spolu se svými třemi dětmi spravuje dům po rodičích a k tomu se stará o malé hospodářství. To mu ve vzácných chvílích volného času poskytuje prostor pro relaxaci i setkávání s přáteli. Jako zapálený ornitolog si ve svém nabitém kalendáři tu a tam najde čas na odchyt a kroužkování ptáků pro děti ze základních škol, o dovolené se mění s dcerou a dvěma syny ve vášnivého rybáře a houbaře.

Je zakládajícím členem Rotary klubu na Mostecku, drží se zásady, že činy dělají chlapa a podaná ruka platí. Nejlépe to vystihuje motto, s nímž opakovaně získává podporu ve volbách i mimo ně: RESPEKT K PRAVDĚ, VŮLE K ČINŮM.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru