Městská policie má nové auto na zemní plyn, v ulicích ho spatříte od příštího týdne
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Most

Most - Využití stlačeného zemního plynu (CNG) pro provoz vozidel je čím dál rozšířenější. Pro vozidla městské policie, která se pohybují většinou jen po městě, je využití tohoto pohonu ideální.

„Provoz vozidla je ekologický. Městská policie jezdí po městě prakticky nepřetržitě a s tímto pohonem ulehčíme životnímu prostředí ve městě od výfukových zplodin. V neposlední řadě očekáváme významné úspory také v nákladech na provoz,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

0812mpmost2

Foto: Městská policie Most

Náklady na 1 ujetý km u vozidel na stlačený zemní plyn jsou podle Euro CNG řádově o 40-50 % nižší v porovnání s pohonem na benzín a na o cca 60-70% nižší v porovnání s dieselovými motory. Je to jako jezdit na benzín, který by stál cca 18,- Kč/ l. V České republice je v současné době v provozu 160 plnících stanic. Plnící stanice CNG je v Mostě ve Velebudicích, ul. Dělnická a je otevřena 24 hodin denně. „Pořizovací cena vozidla na CNG je přitom srovnatelná s cenami vozidel na běžný pohon,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

Vozidlo Škoda Octavia je speciálně upraveno pro potřeby městské policie. Toto ekologické vozidlo budou občané potkávat v ulicích Mostu od příštího týdne.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru