OBRAZEM: Mostečtí dobrovolní hasiči dostali novou vlajku
Svěcení nové vlajky Jednotky Sboru dobrovolných hasičů Most. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Mostečtí dobrovolní hasiči mají novou vlajku. Nechalo ji pro ně vyrobit město na připomínku loňského 150. výročí působení sboru v Mostě. Ve čtvrtek se prapor dočkal jak slavnostního předání, tak i požehnání.

Město Most se vloni rozhodlo poctít dobrovolné hasiče ručně zhotovenou vlajkou, která bude připomínkou významné události, tedy jeden a půl století jejich působení. „Z historických pramenů se podařilo načerpat inspiraci pro její současnou podobu,“ připomíná primátor Mostu Jan Paparega.

Samotná výroba vlajky trvala šest týdnů a podílelo se na ní osm lidí. Celkem bylo použito přes jeden a půl kilogramu vlajkového sametu, čtyři metry zlatých třásní a téměř patnáct kilometrů vyšívacích nití. „Vlajka je nejen hrdým symbolem hasičského sboru, ale současně upevňuje víru v ochranu hasičské jednoty,“ dodal Jan Paparega.

Sbor dobrovolných hasičů byl v Mostě založen před 151 lety, další sbor vznikl později ve Vtelně a poté i v Rudolicích. Nyní působí v okrese Most 19 sborů dobrovolných hasičů.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru