Máme za sebou nejmrazivější den na Mostecku za posledních 50 let. Ledová vsuvka končí
Březen na Mostecku. Ilustrační foto
Most

 Mostecko - Neděle 18. března se na meteorologické stanici mezi Litvínovem a Mostem (v Kopistech) prezentovala nejnižší denní teplotou -7,2 °C, čímž byl pokořen rekord z roku 1999, jenž byl roven -5,4 °C. Pondělí 19. března se v témže zákoutí Mostecka představilo až -10 °C, asi nepřekvapí, že se jednalo o nejmrazivější 19. březen za celou dobu měření (necelých 50 let). Přímo v Mostě se počasí tvářilo více méně stejně – na konci předešlého týdne až -7,3 °C, na začátku toho současného až -8,4 °C.

Úterý 20. března se odprezentuje denními minimy kolem -3 až -6 °C (pokud by celá noc byla jasná, jednalo by se o -7 až -10 °C) a denními maximy okolo 2 až 4 °C. Za předpokladu, že na mosteckém nebi nebude lelkovat oblačnost nízkého patra, lze v ranních, dopoledních a zpočátku také odpoledních hodinách očekávat jasnou až skoro jasnou oblohu, posléze se však od severozápadu až severu zatáhne s tím, že by se mohla objevit nějaká sněhová vločka. V Krušných horách přinejlepším plus pár centimetrů, jinými slovy nic extra.

Ve středu 21. března se denní minima budou pohybovat kolem -3 až -5 °C, denní maxima pak pobudou okolo 2 až 4 °C. Mnoho srážek středeční den nenabídne, popravdě se jeví naprosto srážkoprostým. Ani s oblaky to nevypadá nejhůře, nějaký se nad mosteckými hlavami dozajista proletí, ani sluneční paprsky však chybět nebudou – v průměru polojasno.

Ve čtvrtek 22. března zaprší a zasněží, nikoli ale na Mostecku, nýbrž na severovýchodě Francie, v Beneluxu a v Německu, především v jeho západních partiích. Na trase Most – Litvínov – Meziboří – Erzgebirge lze se srážkami, lépe definováno sněhovými vločkami počítat zejména v Krušných horách, nicméně ani tam se o žádný blizard jednat nebude. Oblačnosti dosyta, zpočátku asi jen té vysoké (průsvitné), poté i nizší. Denní minima zavítají do sousedství -2 až -4 °C, denní maxima polezou ke 3 až 5 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru