Jak bude na Mostecku: Konec týdne počasím rozhodně neurazí
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 9. dubna se Česká republika dočkala prvního letního dne (denní maximum je rovno nebo převyšující hranici 25,0 °C) roku 2018. Milešovka zaznamenala až 19,9 °C, pročež padl rekord z roku 1986 (19,4 °C).

Máte-li rádi teplo (a sluníčko), dozajista budete potěšeni tím, že přinejmenším do poloviny nadcházejícího pracovního týdne nezvykle teplé (a slunné) počasí neskončí. Ještě jedna menší zajímavost. Nedlouho před čtvrteční 9. hodinou bylo v Mostě 17 °C, v iráckém městě Hadítha, kde každé léto čelí 40 až 50 °C, se tentýž okamžik představil 18 °C. Lze tudíž povědět, že na Mostecku bylo v závěru čtvrtečního rána jako v nížinách na severu středního Iráku. Husté, že?


Jak si v předchozích dnech vedl Most?

  • 9. duben: 4,6 °C minimem, 21,0 °C maximem
  • 10. duben: 9,8 °C minimem, 20,4 °C maximem
  • 11. duben: 11,2 °C minimem, 19,2 °C maximem
  • 12. duben: 11,6 °C minimem, 23,6 °C maximem

V pátek 13. dubna se troposférické podmínky trochu zhorší, důvodem bude tlaková níže, jejíž srdce zatepe v německém vzdušném prostoru. Hříšnice jedna podpoří tvorbu oblačnosti, proto je před víkendem nutné počítat s přeháňkami (teoreticky by se mohla zjevit i nějaká ta bouřka), a to více méně po celý den. Nadále však bude teplo, nejvyšší odpolední teploty zůstanou v sousedství 18 až 20 °C. Ráno v minimu kolem 10 až 12 °C.

V sobotu 14. dubna se vrátí sluneční paprsky. V noci a zpočátku ráno ještě může být oblačno až zataženo, poté se však kvapně vyčasí na jasno a až do posledního výdechu sobotního dne se na tomto faktu nic moc nezmění. Spíše nic než moc. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 22 °C, ráno v minimu kolem 7 až 9 °C.

V neděli 15. dubna v zásadě to samé co v sobotu. Čas noční, ranní, dopolední a alespoň částečně také odpolední proběhne při jasné obloze, později nepřekvapí skromné přibývání bílošedého odstínu, nicméně s úplnou absencí srážkové činnosti. Sečteno a podtrženo další krásný den (s výjimkou dešťomilů, mrakomilů, chladomilů apod.). Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 22 °C, ráno v minimu kolem 8 až 10 °C.

Předběžný výhled na další dny:

  • 16. dubna: v maximu cca 22 až 24 °C
  • 17. dubna: v maximu cca 24 až 26 °C
  • 18. dubna: v maximu cca 23 až 25 °C
  • 19. dubna: v maximu cca 21 až 23 °C
  • 20. dubna: v maximu cca 20 až 22 °C

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru