V zavřeném mosteckém bytě bylo 17 zubožených koček, plazi i pes
Foto: Teplické kočky, z.s.
Most

Most, Teplice - Ze zavřeného bytu na Mostecku zachránili v tomto týdnu zástupci veterinární správy, městské policie a spolku Teplické kočky sedmnáct koček v zuboženém stavu.

"Po vstupu do bytu se mi naskytl obraz z hororu. Špína, bordel, výkaly, mraky much a kdo ví čeho ještě. A zubožené nejen kočičky, ale také agama, leguán, želvy a pes. Kočky byly vyhublé, zablešené, dehydratované. Po otevření pokoje se kočičky hnaly k záchodové míse a pily do nekonečna," píší členky týmu Teplické kočky. Ze sedmi plánovaných kočiček zachránili sedmnáct zvířat. Odvezli je z pekla do domácích depozitů.

Sdružení dále spolupracuje s krajskou veterinární správou, která podstupuje další kroky v řízení. "Nás čeká kus práce a hlavně velké výdaje, ze kterých nespíme. Ale nechat je tam nešlo. Prosím teď všechny lidi, kterým není lhostejné utrpení zvířat, zda nám s tím nepomohou, jak finančně zasláním libovolné (i třeba malé) částky na náš účet 1025782533/6100 (do poznámky Týrané kočičky) nebo třeba materiálně nějakým vhodným kvalitním krmením. Zatím dostávají opravdu masové konzervy,kvalitní granulky a maso," uvádí se na facebookových stránkách sdružení (najdete je na této adrese). Na těch se můžete podívat i na další otřesné snímky ze záchrany zvířat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru