Verva vyztužila obranu. Do Litvínova míří Lotyš Oskars Cibulskis
Lotyš Oskars Cibulskis. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Verva získala do nové sezóny sedminásobného účastníka seniorského mistrovství světa Oskarse Cibulskise. Dvaatřicetiletý obránce, který v ruské KHL odehrál přes 300 zápasů, podepsal v Litvínově roční smlouvu s roční opcí.

Litvínov vítá ve svém týmu druhého hráče z Lotyšska. Vervu posílil reprezentační obránce Oskars Cibulskis. Rodák z Rigy začínal s hokejem ve svém rodném městě. Od juniorských let patřil k talentovaným hráčům a pravidelně reprezentoval svou zemi. Je účastníkem dvou mistrovství světa do osmnácti let divize 1 a dvou mistrov-ství světa do dvaceti let divize 1. Na seniorském mistrovství světa startoval celkem sedmkrát a odehrál 49 utkání. „Je to obránce, který je prověřený extraligou. Věřím, že nám pomůže zlepšit defenzivu. Jeho devízou je, že se nepočítá jako zahraniční hráč, takže nám nezabere místo v limitu,“ uvedl generální ředitel klubu Pavel Hynek.

V sezóně 2008/2009 poprvé opustil Rigu a zamířil do EC Salzburg v rakouské EBEL. Po roce se vrátil zpět do hlavního města Lotyška, kde v týmu Dinamo Riga debutoval v KHL. V nejvyšší ruské soutěži strávil celkem osm sezón, ve kterých ode-hrál 304 zápasů (16+39). V roce 2017 zamířil do Čech, když podepsal smlouvu v hradeckém Mountfieldu. Urostlý zadák na východě Čech odehrál tři sezóny, ve kte-rých nastoupil do 153 zápasů s bilancí 12 gólů a 33 asistencí. Nyní se přesouvá na sever Čech, kde bude působit se svým krajanem Uvisem Janisem Balinskisem, se kterým se potkal v KHL i v reprezentaci. “Je to zkušený hráč, který už má v extralize něco odehráno. Potřebujeme hlavně doplnit naší obranu. V první řadě si od Oskarse slibujeme kvalitní defenzívu a podporu útoku. Věřím, že nám pomůže, vytvoří konku-renci a zkvalitní zadní řady,“ říká hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru