Ilustrační foto: CC0
Sport

Most – Po úvodním turnajovém kole, odehraném v Litvínově, vedou Sev.en Hockey Cup hokejisté z Pardubic a Zlína, přičemž další klání budou v obou věkových kategoriích pokračovat 3. února v pardubické Enteria Areně. Turnaj je určen pro nejmenší hokejisty narozené v letech 2014 a 2015 z hokejových klubů měst, kde působí skupina Sev.en Česká energie, konkrétně tedy z HC Litvínov, HC Dynamo Pardubice, HC Berani Zlín a HC Rytíři Kladno. 

Čtvrtý ročník tohoto turnaje zahájili v prosinci nejmenší hokejisté v Litvínově, kde se průběžného vedení mezi týmy žáků třetích tříd suverénně ujaly Pardubice se třemi výhrami a celkovým ziskem osmi bodů, druzí jsou hráči Zlína s pětibodovým ziskem a o třetí a čtvrté místo se dělí Kladno s Litvínovem, oba s dvěma a půl body. Ve starší věkové kategorii žáků čtvrtých tříd zatím po úvodním litvínovském kole vede Zlín se šesti a půl body těsně následovaný Pardubicemi s bodovou ztrátou. Na třetím místě se umístili domácí hráči a čtvrté s půlbodovým rozdílem skončilo Kladno.

Úvodního kola Sev.en Hockey Cupu se zúčastnilo 101 dětí ze zmíněných hokejových klubů. „Zaznamenali jsme obrovské nadšení dětí z toho, že hrají na extraligovém zimním stadionu Ivana Hlinky, ze kterého vzešla spousta hokejových legend. Potěšila je i skutečnost, že závěrečné ceny předávali hráči A-týmu HC Verva Litvínov Pawel Zygmunt a Matěj Tomek,“ říká Kamil Havelka, předseda HC Litvínov. V Litvínově také poprvé představili novinku v podobě tří zvlášť bodovaných nájezdů po každém zápase, což vytvářelo zdravé napětí až do konce. „Nájezdy jsou u dětí vždy populární a díky nim se i tým, kterému se zápas nepovedl, mohl radovat z malého vítězství. A o tom v celém projektu vlastně jde – o radost dětí,“ dodává Kamil Havelka. To potvrzuje i mluvčí skupiny Sev.en Česká energie Gabriela Sáričková Benešová: „Sev.en Hockey Cup dává dětem možnost vyzkoušet si atmosféru "velkého hokeje", což si velmi užívají. Jsme rádi, že jim tuto příležitost můžeme dopřát. I proto ve všech regionech, kde naše skupina působí, podporujeme především volnočasové aktivity mládeže.“

V průběhu února se odehraje ve Zlíně další kolo turnaje a v březnu bude následovat finálový souboj v Kladně spojený s vyhlášením výsledků.

Partnerem HC Rytíři Kladno je Teplárna Kladno, HC Litvínov podporují Vršanská uhelná a Severní energetická, HC Dynamo Pardubice podporuje Elektrárna Chvaletice a zlínské Berany Teplárna Zlín.  

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru