V téhle formuli sedí mostecký pilot! Vyhrál a zajel při závodech i nejrychlejší kolo
Foto: HKC Racing Team
Sport

Most - Po úspěšném zakončení motokárové sezóny se všemi třemi cennými kovy se mostecký HKC Racing Team zúčastnil s nově pořízenou Formulí Renault Carbonia Cupu. Na domácím mosteckém autodromu zkušený pilot Pavel Machulda ve své třídě D4 vybojoval zlato.

Jednodenní závodní setkání v rámci Carbonie nabízí možnost dobře se svézt a během dvou volných tréninků a následné ostré kvalifikace dobře naladit monopost na podmínky dané trati. Pavel Machulda seděl v kokpitu silné formule po relativně dlouhé pauze. Ale celkem brzy si na chování dvoulitrového stroje zvykl. V kvalifikaci zajel druhý nejrychlejší čas ve své skupině.

Start do hlavního závodu na třináct kol mosteckého okruhu mu vyšel přesně a jízdu nakonec vyhrál, s tím, že se mu podařilo zajet i nejrychlejší kolo závodu v hodnotě jen lehounce přes minutu a 36 sekund, což obnáší průměrnou rychlost na kolo 155 kilometrů v hodině.

"Pavel si na formuli opravdu rychle zvyknul," hodnotil po závodech trenér Ivan Houzák. "Má zkušenosti i s jinými stroji, s naším starším Tomisem 04 už nějaké zlato získal. Tovární Formule Renault je samozřejmě o kus výš," dodal.

Závěr sezóny pro mosteckou stáj tedy nemohl vyjít lépe...

(dum)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru