Bodová mizérie pokračuje: Litvínov doma nestačil na Svitavy, v dalších zápasech přivítá soupeře z horní poloviny tabulky
Foto: SK Bivoj Litvínov
Sport

Litvínov - Litvínovští borci se představili v ostrém zápase poprvé v Novém roce, a to v domácím se Svitavami. Začátek zápasu byl relativně vyrovnaný, ale zatímco domácí své první šance nevyužili, hosté i s notnou dávkou štěstí ano.

Bivojové poté neproměnili trestné střílení a jejich nadšení do hry šlo v těch chvílích hodně dolů, a když Svitavy přidali další branky, šlo se poprvé do šaten za stavu 0:4 pro hostující Svitavy.

Litvínovští hráči se s tímto výsledkem sympaticky nechtěli spokojit a do druhé třetiny nastoupili s daleko větším nadšením. Zatlačili svého soupeře na jeho polovinu, a tam se odehrála v podstatě celá druhá část utkání. Bivojové po velkém tlaku snížili na dvoubrankový rozdíl (3:5) a mohli přidat další branky. Bohužel na konci druhé třetiny domácí Pitek v jedné z velkých šancí při střele došvihl svou čepel do jednoho ze soupeřových předloktí. Tento hráč č. 22 však podle vyjádření trenéra litvínovských Bivojů nesmyslně simuloval úder na hlavu, což mu v celém zápase hodně nepřesní rozhodčí (nutno podotknout že na obě strany) snědli i s navijákem a poslali nebohého Michaela na 5 minut na trestnou lavici.

Do poslední třetiny pak bivojové nastoupili s odhodláním obrátit utkání ve svůj prospěch, dlouho se úspěšně bránili v dlouhém oslabení a navíc dokonce i vyráželi do rychlých protiútoků. Zbytečně se ale nechali poslat do dvojnásobného oslabení a Svitavy se nakonec díky tomu prosadili v dlouhé přesilovce dvakrát a odskočili na průběžných 3:7. Litvínovští hráči se potom sice až do konce utkání snažili alespoň něco s výsledkem udělat, ale již v klidu hrající soupeř relativně v pohodě ubránil důležité tři body.

Bivojové tak budou muset dát hlavy dohromady a připravit se mnohem lépe do dalších utkání.

Bivoj Litvínov - Svitavy 4:9 (0:4, 3:1, 1:4)

branky (asistence): 20:48 Tomáš Sattler (Ivo Harák), 31:26 Daniel Hulič (Michal Skuhrovec), 35:47 Michael Pitek (Daniel Hulič), 52:14 Michal Skuhrovec (Michael Pitek)
Střely 39:29

Vyjádření trenéra:
„Zápasový výkon byl snad ovlivněn absencí hned několika našich hráčů, takže příští zápas (snad) bude z našeho pohledu mnohem lepší. Nechápu ale, proč se na zápas neustále delegují rozhodčí, kteří absolutně nestíhají tempo zápasu. Čímž vůbec nechci říct, že by bylo nějak zvlášť úchvatné.“

Sestava:
B: Stránský, Beránek
O: Pecháček, Tichý, Sattler, Skuhrovec, Krejčí
Ú: Hocelík, Harák, Strejček, Fanta, Hulič, Vitvar, Pudil, Mandelbaum, Pitek
Hejkal, Skořepa

V následujících zápasech bivojové přivítají ve své domovské sportovní hale u Koldomu soupeře z nejvyšších pater prvoligové tabulky. V sobotu 20. ledna od 20:00 třetí Královské Vinohrady a v neděli 21. ledna od 15:00 vedoucí Pegres Havířov.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru