Bravo! Mistrovství Evropy juniorů v Mostě ovládla ve dvouhře i čtyřhře Češka Linda Nosková
Budoucí tenisové naděje: Linda Nosková a Linda Fruhvirtová. Foto: Ústecký kraj
Sport

Most - Na tenisových dvorcích v Mostě se uskutečnilo Mistrovství Evropy juniorů do 14 let. Akce se zúčastnilo 82 chlapců a 84 dívek ze 42 zemí.

Turnaj byl slavnostně zahájen za přítomnosti Oldřicha Bubeníčka, hejtmana Ústeckého kraje, Jana Paparegy, primátora města Most, Ivo Kaderky, prezidenta Českého tenisového svazu a Jaroslava Tačnera, viceprezidenta Českého tenisového svazu a předsedy pořádajícího klubu.

Na antukových dvorcích bylo za vysokých teplot odehráno 306 utkání a diváci viděli krásný tenis v podání talentovaných juniorů a juniorek. V mezinárodním turnaji se neztratily ani české barvy. Domácí výpravě se dařilo, když získala čtyři cenné kovy.

Zlato a titul mistryně Evropy vybojovala Linda Nosková ve dvouhře, když ve finále udolala evropskou jedničku Schneyderovou z Ruska. Druhou zlatou přidala Linda Nosková po boku Lindy Fruhvirtové ve čtyřhře dívek a ve stejné disciplíně získaly ještě bronz Agáta Černá a Barbora Palicová, která je odchovankyní mosteckého tenisu a ve dvouhře se probojovala mezi posledních osm hráček. Stříbrnou medaili přidali na závěr chlapci Matthew Donald a Hynek Bartoň ve čtyřhře.

Česká republika byla vyhlášena delegátkou Tennis Europe Nadjou Koran nejlepší zemí mistrovství a pořadatelé obdrželi trofej za perfektní organizaci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru