Mostecká škola bude připravovat odborníky na zdravou výživu
Nová učebna je umístěna ve školním Domově mládeže. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Most - Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most otevřela v pátek 3. listopadu slavnostně novou učebnu DNT s kuchyní v objektu domova mládeže pro praxi studentů nového studijního oboru.

 

Záhadné označení „učebna DNT“ odhalila přítomným ředitelka VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Jitka Hašková: „Cílem nového studijního programu Diplomovaný nutriční terapeut je připravit nejen odborníka na tak zvanou zdravou výživu, ale i absolventa, který bude schopen samostatně působit v preventivní péči, v péči o nemocné a v problematice výživy všech věkových skupin,“ představila nový obor ředitelka Hašková.

„Nový studijní program považuji za velmi užitečný a potřebný. Přeji škole, aby se jí dařilo získávat zájemce pro tento program. Na nutriční terapeuty čekají i naše zdravotnická zařízení, aby mohla dál zlepšovat péči o ty, kteří mají problémy způsobené například poruchami výživy,“ komentoval otevření nové učebny hejtman Oldřich Bubeníček.

Investici do nové učebny podpořil částkou 2,2 milionu korun Ústecký kraj, který je zřizovatelem školy.

Program Diplomovaný nutriční terapeut je vyšší odborné tříleté studium pro absolventy střední školy s maturitní zkouškou. Absolvent je připraven samostatně zabezpečovat komplexní preventivní péči na úseku klinické výživy a specifickou ošetřovatelskou péči zaměřenou na uspokojování nutričních potřeb. Může pracovat jako preventista v oblasti výživy, jako konzultant pro výchovu různých stravovacích kategorií a jednotlivých populačních skupin, jako poradce pro sportovce. Po absolvování příslušného pedagogického vzdělání se může uplatnit jako přednášející odborných a praktických modulů v oblasti výživy, v programech dalšího vzdělávání zdravotnických pracovníků, jako odborný učitel.

Studium zahrnuje moduly medicínského základu, humanitní předměty, moduly orientované na zdraví a předměty ekonomicko-informativní. Nutriční specializace zahrnuje nauku o potravinách, o výživě člověka, o fyziologii výživy, potravinářskou chemii, základy přípravy pokrmů a technologie přípravy pokrmů a dále léčebnou výživu a dietologii.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru