Přes cestu k lyžařskému areálu spadl strom. Buďte na horách opatrní
Strom spadlý přes silnici. Foto: čtenářka
Litvínov

Český Jiřetín – K likvidaci stromu spadlému přes silnici vyjížděli hasiči na silnici vedoucí do Českého Jiřetína v Krušných horách.

Za pád stromu můžu pravděpodobně silná vrstva sněhu, jehož nápor jehličnan nevydržel. Před pohybem v horách, a to nejen Krušných, nyní varuje i horská služba. „Nad výškou 700 metrů nad mořem jsou stromy obalené vrstvou těžkého sněhu. V horách nyní fouká silný, místy prudce nárazový vítr a větve i celé části stromu se lámou,“ varoval Radim Pavlica z Horské služby ČR.

Varování není plané, jak ukazuje nešťastný příklad z neděle 13. ledna. Krátce před polednem došlo k vážnému úrazu běžkařky ve středním věku, když na ní na hřebenech Javorníků spadl zlomený strom. Záchranáři ženu vyšetřili a přítomný lékař zjistil, že běžkařka utrpěla poranění hrudníku.

1301stromceskyjiretin2

Hasiči odstraňují spadlý strom přes cestu. Foto: čtenářka

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru