Problém trvá: Volání na 156 litvínovským strážníkům skončí na městské policii v Mostě
Spíš než 156 si do telefonu v Litvínově uložte mobilní číslo, které vidíte na autě. Není zdarma, ale dovoláte se správně. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov, Most – Potřebujete nutně volat z mobilního telefonu litvínovským strážníkům na číslo 156? Pak váš hovor skončí s pravděpodobností hraničící s jistotou na městské policii v sousedním Mostě. Raději si uložte do telefonu jiné číslo.

Při volání z pevné linky na 156 vás přepojí na litvínovské strážníky, pokud ale z Litvínova voláte z mobilu, dovoláte se do Mostu. A to může být v akutní situace problém.

Město Litvínov se v minulosti u operátorů už několikrát snažilo o nápravu, ale zatím marně. „Veřejná telefonní síť na Litvínovsku není schopna k číslu 156 doplnit takové informace, aby volání mohlo být směrováno na pracoviště litvínovské městské policie, přestože je zde stálá služba,“ zní vysvětlení z radnice.

Číslo 156 není ze své podstaty linkou tísňového volání. Volání nejsou centralizována a nemohou být tedy předávána na požadovaná pracoviště podle oblastí. V případě tísňových volání na čísla 112, 150, 155 a 158 tento problém nenastává. V případě, že volající vytočí tyto linky, je volání předáváno na centrální pracoviště, které bývá v krajském městě. Pracoviště pak podle požadavku volajícího předá hovor na příslušná pracoviště v jednotlivých městech.

„Máme s mosteckou městskou policií nepsanou dohodu, že volajícímu buď poradí správné číslo na litvínovskou městskou policii, nebo volajícího ubezpečí, že nám jeho podnět předají. Jedná se o zdržení řádově několika sekund. Takto to funguje v rámci republiky, kdy se občané z mobilu na linku 156 vždy dovolají na nejbližší dispečink městské policie, zpravidla ve větších městech, kde je vysílač mobilních operátorů,“ informoval již dříve velitel Městské policie Litvínov Zdeněk Urban.

Lidem z Litvínova a okolí doporučuje radnice i městská policie uložit si do mobilu telefonní číslo 737 523 523. To je zpoplatněné dle tarifu operátora.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru