Netradiční odchyt: Na zahradu v Horním Jiřetíně doletěla zraněná volavka
Jan Novák s odchycenou volavkou. Foto: Útulek pro psy Litvínov
Litvínov

Horní Jiřetín – Na seznam netradičních odchytů divokých zvířat si může Jan Novák, vedoucí litvínovského městského útulku pro psy, připsat další úspěšný zásah.

Vyjížděl do Horního Jiřetína, kde se na zahradě nacházela poraněná volavka. Ta tam zvládla doletět, dále už ale potřebovala pomoc člověka. Jan Novák ji odchytil a ptáka předá záchranné stanici Falco. V útulku už dříve poskytli dočasný azyl třeba mláďatům poštolek.

V minulých dnech pracovníci útulku, který spadá pod městskou policii, lovili hada na zahradě v Lomu. Jednalo se o užovku a protože plat nebyl nijak poraněný, byl o několik stovek metrů dále vypuštěn zpět do volné přírody.

1605odchytvolavka2

Foto: Útulek pro psy Litvínov

V souvislosti s uvolňováním mimořádných opatření se litvínovský psí útulek vrací pomalu do běžného provozu. Od 11. května 2020 je možno útulek opět navštěvovat v provozní době za dodržování dosud platných hygienických zásad.

Venčení pejsků pro registrované zájemce prozatím není možné, avšak v nejbližší době bude tato služba rovněž obnovena.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru