FOTO: Tady jezdily tramvaje... Podívejte se, jak pokračují práce na rekonstrukci rychlodráhy
Rekonstrukce tramvajové trati. Foto: DPmML
Litvínov

Mostecko – Práce na rekonstrukci tramvajové trati mezi litvínovským nádražím a zastávkou Chemopetrol v Záluží pokračují. „V současné době bylo dokončeno odtěžování štěrkového lože a likvidace starých betonových patek sloupů pro trakční vedení,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Probíhá také sanace mostních objektů, kdy dochází k odkrytí konstrukcí, čištění a přípravě mostů na položení izolace. „Zhotovitel po provedeném průzkumu konstatoval korozi a poškození izolace. Vyplývá z toho, že budeme v budoucnu sanaci mostů řešit komplexně,“ řekl dále Dunovský.

Podle jeho slov bude možné některé z mostů úplně snést, nejsou totiž potřeba. Některé z mostů však bude třeba sanovat ve větším rozsahu, než s jakým počítá projekt modernizace. V rámci projektu modernizace trati dojde k sanaci v takovém rozsahu, který prodlouží jejich životnost. „Mosty budeme nuceni řešit v rámci samostatného projektu. Pracujeme proto na nové diagnostice mostních konstrukcí, kterou vyhodnotí mostní specialista,“ doplnil ještě Dunovský.

Pro plynulé pokračování stavby byly zadány do výroby trolejové sloupy, výhybky spolu s dalším kolejovým zařízením. Průběžně probíhají výkopové práce pro uložení nové kabeláže. „Důležitou součástí stavby je její koordinace s probíhající výstavbou dopravního terminálu v Litvínově,“ řekl Dunovský. „Podle dohody pracujeme na projektové přípravě zakrytí kolejového svršku v úseku dopravního terminálu,“ dodal.

Foto

1706dp1

1706dp2

Foto: DPmML

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru