Na Hrabáku se zaběhl stafford. Kde v Mostě můžete venčit psa bez vodítka?
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Na linku 156 oznámila žena, že se jí zaběhl pes plemene Stafordšírský bulteriér v lesoparku Hrabák. Na místo byla vyslána hlídka strážníků s odchytovým vozidlem, kteří mají na starost odchyt toulavých zvířat, aby tak předešli případnému zranění osob nebo dopravní nehodě způsobené zejména volně pobíhajícími psy.

Strážníci se na místě spojili s oznamovatelkou a společně se pokusili psa nalézt. To se podařilo po 15 minutách u nedaleké zahrádkářské kolonie. Strážníci provedli kontrolu evidenční známky psa a předali ho majitelce. Ta strážníkům poděkovala za pomoc a přislíbila, že bude příště psa lépe hlídat.

Na veřejném prostranství nesmí volně pobíhat psi, psa je nutné vést na vodítku s výjimkou míst k tomu určených. Těmi jsou v Mostě park Šibeník, park Hrabák, Lajsník, lokalita kolem rybníku ve Starém Mostě a lokalita za Dopravním podnikem v ul. Zahradní. Tato místa jsou graficky zobrazena na mapách, které jsou přílohou vyhlášky č. 3/2014. Na těchto místech musí mít pes na čelistech nasazený náhubek.

Držitelé psů, kteří mají trvalý pobyt v Mostě, musí mít na veřejném prostranství psa opatřeného evidenční známkou, kterou obdrží při plnění ohlašovací povinnosti k místnímu poplatku ze psů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru