Primátor Mostu píše Babišovi kvůli národnímu investičnímu plánu. Kdy dostane město peníze na vládou slibované investice?
Primátor Mostu Jan Paparega.
Most

Most – Primátor Mostu Jan Paparega zaslal otevřený dopis premiérovi České republiky Andreji Babišovi. Tématem je Národní investiční plán pro příštích třicet let. Přinášíme celé znění dopisu.

Vážený pane premiére,

se zájmem jsem se seznámil s materiálem „Národní investiční plán České republiky 2020-2050“, který v nedávné době zveřejnila vláda ČR.

V uvedeném materiálu se uvádí, že by tento plán měl sloužit příštím premiérům, ministrům, hejtmanům, starostům, prostě všem veřejným investorům a měl by být v budoucnu hlavním motorem růstu české ekonomiky. Dále je v materiálu uvedeno, že tyto investice by měly být součástí státního rozpočtu a sloužit jako zásadní podklad pro argumentaci při vyjednávání víceletého finančního rámce prostředků z EU pro Českou republiku na období 2021–2027.

1902nip

Investiční plán obsahuje celou řadu investičních projektů, které by se měly realizovat podle připravenosti a finančního krytí. Statutární město Most má v investičním plánu uvedeny projekty, které plánuje v budoucnu zrealizovat. Jedná se především o:

  • Rozšíření tramvajové trati na území města Mostu do čtvrtí s nejvyšší hustotou obyvatel,
  • Revitalizace tř. Budovatelů (veřejný prostor) a optimalizace dopravy v souvislosti s podporou čisté mobility, urbanistické řešení centra města,
  • Rekonstrukce kulturně-vzdělávacího centra REPRE v Mostě,
  • Autobusové nádraží a vícemodální přestupní uzel.

Ptám se Vás, pane premiére, kdy budou k dispozici dotační prostředky, kterými budou financovány akce zařazené v dokumentu „Národním investičním plánu české republiky 2020 – 2050“? Jaká výše finančních prostředků se pro tyto akce předpokládá a jaká bude míra spolufinancování pro města či obce?

Děkuji za Vaši odpověď.

S pozdravem

Mgr. Jan Paparega

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru