OBRAZEM: Nouzový stav po Mostecku. Davy vyšly před domy, z toho by Babiš šílel
Shlukování v době zákazu na mosteckém sídlišti. Foto: čtenář
Most

Most – Vycházení jen v nejnutnějších případech, zákaz shlukování, nošení roušek. K některým Mostečanům se povinná vládní nařízení nejspíš vůbec nedonesla.

I když političtí představitelé i hygienici nemají nic proti tomu, aby lidé vyšli do přírody, kde mohou téměř o samotě načerpat energii na další dny v uzavřených domácnostech, asi by neměli radost z toho, jak to pojali po svém někteří Mostečané. V neděli odpoledne, v krásném teplém, i když trochu větrném počasí, se před některými panelovými domy tvořily skoro davy.

Možná se ale není čemu divit. Hromadná fotografie expertního týmu, který se sešel u prezidenta Miloše Zemana, zvedla ze židle spoustu lidí. Pózování s rouškou a následná konzumace občerstvení se zakrytým obličejem prostě nejdou dohromady a lidé si rádi vezmou špatný příklad.

Proti lidem, kteří nařízení nedodržují o víkendu v Mostě zasahovali strážníci. „Zpočátku strážníci občany bez roušky upozorňovali na novou povinnost, teď už dáváme pokuty. V současné době již má roušku opravdu téměř každý, někteří ale nikoliv na ústech. Roušky si pak nasazují hned, když uvidí policejní auto. Strážníci vždy takové osoby vykážou z veřejného prostranství,“ uvedl již před víkendem ředitel městské policie Jaroslav Hrvol. Některé hříšníky budou řešit úředníci.

Omezení volného pohybu mimo místo bydliště jen na nutné pochůzky a další výjimkou povolené případy je nyní v platnosti do 11. dubna 6. hodiny ráno.

0504coronamost1

Shluk lidí na mosteckém sídlišti. Foto: čtenář

0504coronamost2

Shluk lidí na mosteckém sídlišti. Foto: čtenář

0504coronamost4

Strážníci řeší hříšníky u bloku 100. Foto: Michal Hrdlička

0504coronamost3

O víkendu lidé vyšli na Tesařovu stezku nad Litvínovem. Chodili spořádaně po dvojicích a s rouškami. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru