OBRAZEM: Mostecké firmy vyzývají: Pojďme si pomáhat. A věnovaly dary seniorům
Pomoc mosteckým seniorům. Foto: Softex
Most

Most - Společnost Softex působí v Mostě už víc než 25 let a byť nyní funguje kvůli nařízení vlády pouze v omezeném režimu, považuje to její jednatel Miroslav Průša za velké štěstí. „Rozhodli jsme se proto podpořit ty, kteří to podle nás nejvíce potřebují, tedy nejzranitelnější seniory a pochopitelně i sestry a ošetřovatelky v první linii, proto jsme si pro podporu vybrali Městskou správu sociálních služeb v Mostě,“ vysvětluje Průša.

Softex přispěl tím, po čem je nyní největší nouze, tedy stovkami antibakteriálních gelů. „Sehnat takové množství aktuálně nedostatkového zboží nám několik dní trvalo, ale nakonec se nám podařilo spojit se s českým rodinným výrobcem přírodní kosmetiky, protože jsme nechtěli darovat pouze kanystry lihu, ale kvalitní a šetrné produkty.“

Dary ze svého sortimentu přispěl i e-shop se zdravou výživou Superpotravina.cz, který v Mostě už několik let provozuje kamennou prodejnu. „Seniorům a seniorkám, ale i místnímu personálu, jsme přinesli asi padesátku BIO bylinných čajů se zázvorem pro podporu imunity a třeba s meduňkou pro psychickou pohodu. Přidali jsme ještě padesátku přírodního sladidla stévie,“ popisuje Saladiaková.

Foto

V neposlední řadě ředitelka Superpotraviny přivezla několik lahví koloidního stříbra, které slouží k rychlé a účinné dezinfekci textilních roušek, které nyní musíme všichni nosit. Stačí nalít stříbro do jakéhokoliv rozprašovače, třeba toho, který máte doma na květiny, a nastříkat přiměřené množství na roušku. Koloidní stříbro obsahuje částice stříbra a destilovanou vodu, takže nezapáchá a běžně se používá na ošetření různých kožních poranění, protože jeho účinky jsou silně antibakteriální. „Baktericidní, antivirové a fungicidní účinky stříbra jsou známé už několik let, sami ho prodáváme prakticky od vzniku našeho e-shopu. Nyní je po něm ale logicky enormní poptávka. V republice máme jen asi tři výrobce, proto se stalo stříbro rychle nedostupným stejně jako roušky samotné. Přesto držíme v našem obchodě zásobu několika desítek lahví, o které jsme se neváhali podělit s těmi, kteří to podle nás nejvíc potřebují,“ uzavírá Saladiaková.

Společnosti Softex a Superpotravina darovaly produkty za bezmála 50 tisíc Kč a vzkazují: „My, pro které není současná situace likvidační, bychom se automaticky měli zapojit a pomáhat všude tam, kde to jen trochu lze. Je v moci každé firmy i jednotlivců pomoci překonat nadcházející těžké dny a týdny, není na co čekat.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru