Dvojice Mostečanů se vydala do firmy vykrást náklaďák. Před kamerami je měl schovat sprej
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Mostečtí kriminalisté objasnili případ krádeže vloupáním a obvinili z přečinu krádeže a poškození cizí věci ve spolupachatelství dva muže ve věku 33 a 30 let, oba z Mostu. Ti měli způsobit jedné mostecké firmě škodu za 23 tisíc korun, kdy z ní odcizili různý materiál a poškodili zařízení firmy.

Dvojice měla na sídlišti Zahradní v Mostě vniknout v časně ranních hodinách na oplocený pozemek firmy. "Tam stálo zaparkované nákladní vozidlo, ze kterého měla dvojice odcizit lisovací kleště na komponenty, prodlužovací kabel na navíjecím bubnu a kufr se šrouby a sprejem s mazacím olejem. Při vniknutí do vozidla měli obvinění poškodit centrální zamykání vozu," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Na místě měl mladší z mužů posprejovat část zasklených dveří a pokusil se zastříkat i kamery u objektu.

"Starší z dvojice byl již za obdobné jednání odsouzen k nepodmíněnému trestu a nyní je ve vězení, kde si odpykává trest za jinou majetkovou trestnou činnost. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody, mladšímu pak o rok méně," dodala tisková mluvčí.

Odcizené věci kriminalisté nezajistili.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru