Tropy ještě neřekly poslední slovo, s víkendem se začne oteplovat
Jezero Matylda. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Češi, teda většina Čechů, prožili další neklidnou noc. Na jihu Moravy měla i tragické následky po úderu tornáda.


Jak bude vypadat počasí na trase Aš – Vary – Chomutov – Ústí – Varnsdorf to bude vypadat zhruba takto:

25. června: Po celý den hodně oblačnosti s tím, že téměř určitě sprchne. Někde více, jinde méně, někde se objeví bouřka, jinde déšť i bouřka. Prostě jako v uplynulých dnech. Tak jako tak, s opalováním i s pozorováním hvězd je třeba se opět rozloučit. Nejvyšší odpolední teploty příjemné (pravda jak pro koho), a to okolo 18 až 22 °C.

26. června: Na nebi se budou honit mraky a až do pozdního odpoledne/podvečera nepřekvapí zjevení se přeháňky anebo bouřky. Uprostřed noci budou vidět hvězdy, protože se vyjasní. Sice ne úplně na každém místě, ale povětšinou jasno až skoro jasno bude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C.

27. června: Beze srážek – druhý víkendový den sice doprovodí nějaký ten stratocumulus a zvláště cumulus, k tomu i cirrus, ale ke vzniku přeháňky či bouřky s největší pravděpodobností nedojde. Poté se veškerá oblaka nízkého patra rozpustí, ale oblaka patra vysokého zůstanou, což je špatná zpráva pro pozorovatele noční oblohy. Nejvyšší odpolední teploty okolo letních 23 až 27 °C.

28. června: A zase ty tropy. Zdá se, že pondělní nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo 25 až 29 °C, ojediněle až okolo 30 °C. Ale pozor, na Moravě to vypadá na 30 až 33 °C a na Slovensku dokonce na 32 až 35 °C, ojediněle až 36, 37 °C (stejné vedro podle všeho bude i v Maďarsku a v sousedním Chorvatsku). Srážky dorazí nejdříve před půlnocí, navíc jen do Karlovarského kraje. Sečteno a potrženo suchý den. I slunečný, pomineme-li vysokou oblačnost.

A co dál, vedro k zalknutí? Ne. Hned v úterý počátek konce (tropů) a příchod dešťů a ochlazení. Z toho vyplývá, že náporům turistů (koupáků) nejen Mostecké jezero čelit nebude.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru