Definitivní konec zimy? V Mostě i Litvínově se přestává topit
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Včera, tj. v pondělí 15. května přerušila společnost United Energy a Severočeská teplárenská dodávky tepla do města Litvínova. K přerušení vytápění ve všech lokalitách Mostu pak dojde dnes, tj. 16. května. Stalo se tak po dohodě s hlavními odběrateli, z důvodu výrazného zvýšení venkovních teplot a předpovědi počasí na následující dny.

Podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu končí topná sezóna sice až 31. května, umožňuje však přerušování či omezování vytápění, pokud průměrná venkovní teplota vystoupí po dva po sobě následující dny nad 13 stupňů a nelze očekávat její pokles.

"V případě opětovného poklesu venkovních teplot je teplárenská společnost připravena dodávky opět obnovit. Přerušování a opětovné obnovování dodávek v jarních měsících není ničím neobvyklým a i v minulosti reagovala teplárenská společnost na vývoj počasí a potřeby odběratelů," vysvětluje mluvčí společnosti United Energy Miloslava Kučerová.

Topná sezóna v loňském roce byla v obou městech ukončena 23. května. V Litvínově tedy o 9 dní a v Mostě pak o 8 dní později než v roce letošním.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru