Za uzeniny z tohoto stánku si pořádně připlatíte. Poradíme, jak na dobrotách ušetřit
Stánek v HyperAlbertu. Foto: Olga Markuzziová
Most

Most - V mosteckém hypermarketu Albert na Velebudické ulici stojí stánek, kde prodávají uzeniny. Kromě asi jednoho druhu se jedná o vyhlášené české doupovské uzeniny. Pokud je zakoupíte, pořádně si připlatíte. Vyplývá to z testovacího nákupu, který zde provedlo e-mostecko.cz.

Za uzenou panenku zaplatíte 990 korun, za kilo uzeného špeku 360 korun. Na e-shopu firmy Pelant, o jejichž výrobcích je řeč, však zaplatíte za kilo uzené panenky 306,90 a za špek 140,80 korun.

„Koupila jsem si jednu klobásu, zaplatila jsem padesát korun, je to hodně, ale pán mi dal ochutnat, byl milý, nechtěla jsem mu odmítnout, na ceny jsem pořádně neviděla,“ uvedla jedna z kupujících.

„My máme klasické maloobchodní ceny, a nedá se říci, že by pan Pelant nevěděl o tom, za kolik jeho zboží prodáváme,“ sdělil prodavač Michal Bukáček z firmy Uzeniny Zvolánek. Ceny na cenovkách jsou malé a ve změti dalších informací snadno přehlédnutelné. Prodavači ale podle svého vyjádření nemají problém lidem je říci a zopakovat.

Majitel doupovského uzenářství se od stánku, který nabízí výrobky jejich firmy několikanásobně dráž, distancoval. „Ti k nám vůbec nepatří, berou od nás zboží a my nemůžeme udělat nic s tím, za kolik ho prodávají.“ Zároveň odkázal na e-shop, kde lze uzeniny pořídit za originální ceny.

Redakce při nákupu ve stánku neobdržela žádnou účtenku s přehledem ceny a váhy zakoupeného zboží.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru