Bilance HKC Racing Teamu za složitý rok není vůbec špatná
Matěj Kácovský před jedním ze startů. Foto: HKC Racing Team
Sport

Most - Na dvě desítky jezdců v barvách mosteckého závodního týmu se letos účastnilo omezené motokárové sezóny. Bylo to díky spolupráci HKC Racing Teamu a Prague Academy, jejíž frekventanti v Mistrovství České republiky a v Poháru Autoklubu ČR startovali pod hlavičkou HKC. Mezi účastníky obou seriálů tak šlo o nejobsazenější startovní listinu. Kromě kvantity se ovšem projevila také kvalita, protože ve většině kubatur a tříd obsadili závodníci přední příčky a do sbírky týmu přibyly i tři nové mistrovské tituly.

Vyjmenovat úplně všechny výsledky není dost dobře možné. Za zmínku každopádně stojí mistrovské tituly Tomáše Slípky v pohárovém hodnocení třídy Mini 60, Václava Procházky v OK Junior a mistrovský titul Tomáše Nováka ve třídě OK. "Kromě toho ovšem naši kluci obsadili i řadu druhých a třetích míst v celkovém hodnocení sezóny. Namátkou musím pojmenovat Alana Truksu, Matěje Preusse, Jeronýma Preusse a Miloše Roudnického. To jsou stříbrná umístění a bronzy ve svých třídách vybojovali Sebastian Šťastný, Mateo Podlipný, Vašek Strakatý a Matěj Kácovský," řekl trenér Ivan Houzák.

V sezóně 2020 se odjely vlastně jen tři regulérní podniky obou seriálů a podle původních propozic se celkové hodnocení pro nízký počet závodů vůbec nemělo vyhlašovat. Komise kartingu Autoklubu ČR ale nakonec rozhodla, že dosažené bodování za závody v Chebu, Písku a Vysokém Mýtě přeci jenom zohlední a mistry oficiálně vyhlásila. "Možná je to proto, aby se jezdci zdravě namotivovali pro příští sezónu, i když o její podobě zatím logicky není jasno. Faktem je, že naši jezdci pokaždé velmi tvrdě bojovali a možná by při původně plánovaných pěti víkendech nasbírali těch bodů ještě mnohem víc," dodal trenér.

Zimní přestávka probíhá klasicky ve znamení repase techniky, oprav a údržby motokár. Zaznělo, že o sezóně 2021 ještě není rozhodnuto, nicméně příprava na ni se rozhodně nemůže podcenit. Naděje na její regulérní průběh trvají a trochu je posiluje i postupné uvolňování restrikcí v posledních dnech. Mostecký HKC Racing Team tak bude i v roce 2021 připraven co nejlépe bojovat a reprezentovat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru