Verva dává šanci mladým talentům. Litvínov podepsal Denise Zemana a Michala Guta
Michal Gut a Denis Zeman. Foto: HC VERVA Litvínov
Sport

Litvínov - Verva podepsala víceleté smlouvy s perspektivními mladíky, obráncem Denisem Zemanem, a útočníkem Michalem Gutem. „V obou vidíme nadějné hráče do budoucna. Jsou to kluci z regionu a jsme rádi, že se rozhodli další fázi kariéry spojit s Litvínovem,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Litvínov buduje kádr do následujících let, a tak se vedení klubu dohodlo na víceletých smlouvách s chomutovskými odchovanci Michalem Gutem a Denisem Zemanem. Osmnáctiletý Gut patří k talentovaným hráčům svého ročníku. Pravidelně nastupoval v reprezentačních výběrech a zahrál si i na mistrovství světa do dvaceti let. V sezóně 2019/2020 odešel do zámořské WHL, ale po jejím skončení se vrátil do Česka a nastupoval v Sokolově. Ve 20 zápasech vstřelil 10 branek, ke kterým přidal 11 asistencí. „Michal za nás v uplynulé sezóně bohužel z důvodu zdravotních problémů neodehrál žádný zápas. Pro nás je to hráč s velkou perspektivou do budoucna. Je pravidelným mládežnickým reprezentantem. Směrem do budoucna se díváme i tímto směrem, navíc je to hráč z našeho regionu,“ říká Vladimír Országh, hlavní trenér HC VERVA Litvínov.

Dvacetiletý zadák Denis Zeman svými výkony zaujal především v juniorech. V sezóně 2018/2019 si ho trenér Vladimír Růžička vytáhl do A-týmu v Chomutově, kde nastoupil do šesti extraligových duelů. V další sezóně pendloval mezi juniorskou ligou, Chance ligou a druhou ligou. Výborně se předvedl v Chance lize v Kadani, kde ve 35 zápasech zaznamenal 13 kanadských bodů (4+9). V loňském ročníku zářil v Sokolově a ve 23 utkáních vstřelil 3 góly, ke kterým přidal 10 asistencí. Vysloužil si tak pozvánku do Litvínova, kde sehrál čtrnáct extraligových duelů s bilancí dvou asistencí. „Měli jsme ho vyhlédnutého a dali jsme mu šanci na konci sezóny. Je to mladý a poctivý hráč z regionu, který chce na sobě pracovat. Vidíme v něm velký potenciál. Čeká ho ještě hodně práce, ale určitě u nás dostane šanci,“ říká hlavní trenér Litvínova.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru