Verva si pojistila útočníky Marka Slavíka a Jana Vopata
Verva podepsala smlouvy s útočníky Markem Slavíkem a Janem Vopatem. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení hokejového klubu HC Verva Litvínov se dohodlo na nových smlouvách s mladými útočníky Markem Slavíkem a Janem Vopatem. Oba hráči podepsali kontrakty na dva roky s roční opcí.

Verva si pojistila služby svých mladých talentů, kteří prošli litvínovskou mládeží. „Jsou to naši odchovanci. Pokud budou pracovat, jak mají, tak s nimi samozřejmě do budoucna počítáme. Odehráli za nás nějaké přípravné zápasy. Dostávají šanci i v Litoměřicích, aby mohli hrát dospělý hokej. Budou k dispozici také juniorce, kde by měli patřit mezi lídry a měli by to každý den potvrzovat. Svou prací a tréninkem si musí vybojovat místo v A-mužstvu,“ říká Pavel Hynek, generální ředitel klubu.

Osmnáctiletý útočník Marek Slavík patřil v mládeži ke klíčovým hráčům. Prošel si reprezentačními výběry do šestnácti i sedmnácti let. Svůj debut v extralize prožil v loňské sezóně. „Marek udělal velký progres už loni. Více jak polovinu sezóny s námi trénoval, protože byla kvůli covidu pozastavená juniorská soutěž a mládež nemohla trénovat. Má dobře našlápnuto, ale musí to dál potvrzovat,“ přibližuje hlavní trenér Vervy Vladimír Országh.

Osmnáctiletý Jan Vopat pochází z hokejové rodiny. Jeho dědeček odehrál za Litvínov dvanáct sezón v nejvyšší soutěži, později se stal i trenérem a generálním manažerem klubu. Jeho otec i strýc to dotáhli ve svých kariérách až do slavné NHL.

Zejména prostřední Jan Vopat patřil k nejtalentovanějším obráncům v Česku, než jeho kariéru zastavila nemoc. Mladý útočník tak má určitě velkou motivaci navázat na rodinnou linii a prosadit se v litvínovském A-týmu. Už v mládeži se řadil mezi tahouny a v loňské sezóně se poprvé vydal na zkušenou mimo Českou republiku. Ve Finsku nastupoval za SM sarja. Od letošní přípravy ale působí v širším kádru Litvínova. „Honza je odchovancem klubu, který se po roce vrátil z Finska. Trénoval s námi celou letní přípravu. Dostal šanci v přípravných duelech a nastupoval i za Litoměřice. K dispozici by měl být i juniorům, kde je letos soutěž sestupová,“ uzavírá litvínovský trenér.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru