Litvínov - Litvínovské národní házenkářky v loňské sezoně úspěšně vybojovaly postup do druhé nejvyšší soutěže v ČR. Do Litvínova se tak vrátila 2. liga žen po více než 40 letech. Velmi mladý tým tvořen z vlastních odchovankyň a hráček dorosteneckého věku má jediný cíl a tím je okusit vrcholnou soutěž národní házené a vybojovat záchranu této soutěže.

Trenér Marek Tomčík popsal ambice: „Většina holek, které tvoří náš mladý kádr, nemá zkušenosti s druhou ligy žen. Neznáme ani sílu našich soupeřek a spoléháme se především na vlastní kvalitu. Věřím, že nás případně první dvě tři porážky neodradí a spíše naopak budou holky motivovat, aby na sobě dál makaly. Máme sice věkově mladý tým a nezkušený, ale vidím v něm potenciál.“

Prvním soupeřem družstva KNH Litvínov budou západočeské Blovice, které přivítají hráčky Litvínova v premiéře 2. Ligy v neděli v 16 hodin na svém hřišti vedle sportovní školy. Litvínov se bude spoléhat na mladou útočnici Zdeňku Bilohuščínovou, která si společně s Nikol Dubovou vyzkoušela první i druhou ligu v nedalekém Žatci. Kádr před sezonou posílila i bývalá hráčka Karolína Gajarská a trenér sází především na její souhru právě s Bilohuščínovou. „Zdeňka má ve svém mladém věku bohaté zkušenosti a věřím, že Karolína se k ní přidá. Obě to jsou rozdílové hráčky a mohou nás táhnout. Věřím i v bojovnost v obranné fázi, zde nemáme tolik zkušeností, ale právě bojovností bychom mohli držet se soupeřkami krok“ dodal trenér Tomčík.

Přijďte povzbudit litvínovské házenkářky v premiéře 2. Ligy v neděli 27. října od 16 hodin na domácí hřiště v Litvínově.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru