OBRAZEM: Příhraniční fotbalový kemp v Brandově má pomoci oživit kopanou v Krušnohoří na Mostecku
Fotbalový kemp v Brandově.
Sport

Brandov – Ve fotbalovém areálu Sokola Brandov se první prázdninový týden od pondělí do čtvrtka kona příhraniční fotbalový kemp ro děti ve věku šest až dvanáct let.

Kempu se zúčastnilo 12 dětí, přičemž 5 jich bylo z Brandova a Hory svaté Kateřiny a 7 dětí bylo z německých příhraničních městeček Deutschneudorfu, Seifenu a Olbernhau.

Děti přivezli rodiče každý den ráno do fotbalového areálu v Brandově a odpoledne si je na stejném místě vyzvedávali. O děti se starali kvalifikovaní trenéři, kteří pro ně každý den připravovali několikahodinový program.

První den na kempu dostaly děti od pořadatelů sportovní tričko s popisem kempu, ve kterém pak trénovaly. Hlavní zaměření příhraničního kempu bylo sice na fotbal, ale prostor dostaly také další sportovní aktivity s různými soutěžemi i gymnastickými cvičeními. Například skoky z trampolíny na vypolstrovanou žíněnku, na které si děti po odrazu zkoušely různé přemety, stabilitu a také nacvičovaly pády a oslavy branek.

Fotogalerie

Ve středu odpoledne děti regenerovaly v krásném areálu přírodního koupaliště v Olbernhau, kde si vyzkoušely i skoky do vody ze skokanských můstků. Na závěr kempu ve čtvrtek dopoledne pak na vycházce k příhraničnímu potoku mladí sportovci „rýžovali zlato“, aby nakonec našli zlaté medaile s fotbalovou tématikou! A na úplný závěr kempu pak ještě dostali od pořadatelů kempu fotbalové náramky a nafukovací balónky s fotbalovou tématikou.

Kemp uspořádal Okresní fotbalový svaz v Mostě a jeho komise mládeže společně s trenérsko metodickou komisí ve spolupráci s obcí Brandov a Nadačním fondem Ústeckého kraje na rozvoj fotbalové mládeže za účelem podpory mládežnického fotbalu v Krušných horách na Mostecku

Pořadatelé kempu pevně věří, že to byla první vlaštovka k znovuprobuzení fotbalu v Krušnohoří na Mostecku. Do budoucna by chtěli na základní škole v Hoře svaté Kateřiny založit fotbalově pohybový kroužek a postupně děti přivést k organizovanému fotbalu anebo aspoň k pravidelným pohybovým aktivitám s všeobecným sportovním zaměřením.

(zk)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru