Mostecký malíř Eduard Bárta ukáže monumentální obraz naší krajiny, vystavovat tu bude po 11 letech
Výřez z obrazu Mostecka. Reprofoto: Eduard Bárta
Zajímavosti

Most - Mostecký malíř Eduard Bárta připravuje výstavu obrazů s názvem Trocha pohody. Vernisáž se uskuteční v pátek 25. října v 17 hodin v mosteckém divadle. Výstava bude otevřena do konce prosince.

Vstup na výstavu bude možný především v době době divadelních představení, a to i bez zakoupené vstupenky, v jiném čase po dohodě s pokladnou-obchodním oddělením divadla, nebo přímo s autorem. "V Mostě vystavuji po jedenácti  letech, pokud nepočítám jednu jednodenní výstavu v kostele sv. Ducha. Na výstavě budou ukázány některé nové obrazy, které nebyly představeny na mých letošních výstavách v Kadani a v Chomutově, včetně monumentálního obrazu s tématem současného Mostecka," prozrazuje Eduard Bárta.

Na obrazu pracoval malíř mnoho měsíců, vytvořen byl za účelem fotografické výstavy, která je zatím v přípravě. Nyní tak bude mít svoji předpremiéru. Je na něm k vidění še, co má nějak charakterizovat Ústecký kraj při idealizovaném panoramatickém pohledu jakoby z Krušných hor nad zámkem Jezeří. Vidíte památku v popředí, Mostecko s Hněvínem, chemičku, městečka dál: Bílinu, Osek, Litvínov, v pozadí Louny a sopečné vrchy Českého středohoří. O vznikajícím díle jsme informovali v článku UNIKÁT: V Mostě vzniká Severočeská epopej, půjde o jedenáct metrů velký obraz zachycující náš kraj.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru