OBRAZEM: Tady vzniká nová část dálnice na Prahu. Stavět se bude ještě rok
Stavba dálnice D7. Foto: Michal Hrdlička
Zajímavosti

Postoloprty – Stavaři pokračují ve výstavbě nového úseku dálnice D7 mezi Bítozevsí a Postoloprty. Jak to tam vypadá aktuálně na začátku května? Podívejte se na budoucí dálnici na našich snímcích.

Stavba 3,7 kilometru dlouhého úseku navazujícího na dálnici od zóny Triangle k Chomutovu začala v září 2016.

Vzhledem k tomu, že navržená trasa kopíruje v celém úseku stávající silnici I/7, byla navržena tak, aby bylo možné provádění stavby po částech, za provozu na trase silnice I/7. Po vybudování doprovodné komunikace II/607 a nového jízdního pásu (severně od stávající silnice I/7) na ně bude střídavě převedena doprava, dojde k odstranění stávající silnice I/7, vybudování zbývajícího jízdního pásu a zprovoznění celého úseku v plné šíři. Během výstavby tak bude doprava převáděna střídavě na doprovodnou komunikaci a na vybudovaný severní pás.

Stavba zahrnuje mimo jiné vybudování jedné mimoúrovňové křižovatky „Postoloprty – západ“ napojující silnici druhé třídy II/607.

S uvedením do provozu se počítá v dubnu příštího roku.

Fotogalerie

Dálnice D7 postupně nahrazuje silnici I/7, která zajišťuje dopravní propojení hlavního města Prahy se severozápadní částí republiky a napojení na silniční síť SRN ve směru Praha–Slaný –Louny–Chomutov. Stávající uspořádání se postupně rekonstruuje na čtyřpruhové uspořádání jako dálnice. Současně se budují obchvaty obcí a městských aglomerací. Aktuálně se staví dálniční úsek na Žatecku.

Dálnice D7 tvoří v plánech české dálniční sítě doplňkový tah, který není součástí hlavních mezinárodních koridorů, nicméně představuje významný přínos pro ekonomiku a zaměstnanost jednoho z nejchudších regionů v České republice. Spojení průmyslového Mostecka a Chomutovska s hlavním městem či rychlejší napojení na Německo a tím i západní Evropu představují výrazné stimuly zejména pro zahraniční investory. Rovinatá krajina mezi Žatcem, Louny, Mostem a Chomutovem totiž představuje ideální prostor pro umístění velkých průmyslových zón. Příkladem může být již zmíněný Triangle či Joseph.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru