Taky po Mostě vídáte podobné skupinky? Víme, co dělají
Hráči Pokémon Go v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – I rok a půl po spuštění hry Pokémon Go pro mobilní telefony má tato zábavná aplikace v Mostě velkou řadu příznivců. Svolávají se různě po městě, aby společně bojovali s virtuálními příšerkami.

Videohra založená na principu rozšířené reality, kdy se vám prostřednictvím fotoaparátu telefonu promítá i další, tentokrát již jen naprogramovaný, obsah na displej, byla spuštěna v polovině loňského roku. „Hraji ji od samého začátku,“ říká Vítězslav Groman, který tu patří mezi nejlepší hráče. Když se někde ve městě objeví nový legendární Pokémon, prostřednictvím facebooku se hráči svolají a společně ho pak zdolají. Říká se tomu Raid. Jedná se o jakési skupinové nájezdy na pokémony, pro jejichž poražení je třeba více hráčů. Když je hotovo, můžete si pokémona samostatně odlovit do své sbírky.

Proto můžete ve městě různě potkávat skupiny lidí zahleděných do mobilních telefonů. A nejde o věc jedné věkové skupiny. „Jsou tu děti, mladí, dospělí,“ dodává hráč. A opravdu, vedle školáků je zde vidět dost dospěláků, ale třeba i maminka s kočárkem. Sejde se takhle třeba patnáct, ale i pětadvacet lidí. A to už budí u kolemjdoucích velký zájem. Někteří tuší, o co jde, jiní se zvědavě vyptávají.

0510poke2

Pokémony – kreslené postavičky - je možné chytat do pokéballů. To někdy může jít snadno, stačí hodit pokéballem, ale někdy je potřeba se snažit více. Pokéballů není neomezené množství a další je možné získat sledováním pokéstop na historických místech, sochách a zajímavostech. „Díky tomu se lidi dostanou tam a objeví takové zajímavosti, o kterých by v Mostě třeba ani neměli ponětí,“ poznamenává Vítězslav Groman.

Celosvětově má hra od svého spuštění jen na platformě Android přes sto milionů instalací.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru