Základní škola na Osadě mění jméno a pořídí nové vybavení
Základní škola změní název. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Řada změn čeká „jazykovou základní školu“ na Osadě. Nově se tato škola bude označovat oficiálním názvem Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Podkrušnohorská 1589, okres Most. Z jejího názvu vypadne přívlastek „s rozšířenou výukou jazyků“, protože toto označení již neodpovídá skutečnosti.

Žáky i pracovníky školy však jistě více zaujme nové vybavení učeben tříd ZŠ i tříd MŠ, vybavení žákovských šaten a chodeb, školní kuchyně i dílen. To vše plánuje pořídit Základní škola a Mateřská škola Litvínov, Podkrušnohorská 1589, okres Most ze svého provozního rozpočtu. Z fondu investic pořídí škola také klimatizaci do třech kanceláří, které se nacházejí na jižní straně budovy, a v létě v nich stoupá teplota nad 30 stupňů. Z finančních prostředků z Krajského úřadu Ústeckého kraje škola plánuje pořídit učebnice, učební pomůcky, IT techniku.

Žáci také budou moci pracovat na deseti počítačích, které bezplatně škole nabídla Nadace Unipetrol. Jedná se o vyřazené PC a monitory, které plně vyhovují podmínkám školy. Další počítače a monitory škola získá od Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Nadace Unipetrol podpořila finančním darem i ZŠ Litvínov - Hamr. Opětovně věnovala peníze pro pořízení pomůcek a zajištění obědů pěti dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí. Nadace Unipetrol jim vyčlenila částku 50 tisíc korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru