Kdo uteče z knihovny? V Litvínově je první escape hra a je zatím zdarma!
Foto: Knihovna Litvínov
Litvínov

Litvínov - V Litvínově vznikla první úniková místnost. Nadšenci únikovek, takzvaných escape her, ji mohou vyzkoušet v litvínovské knihovně. Zatím se za hru nic neplatí.

Knihovníci dětského oddělení vybudovali v prostorách dětského oddělení novou únikovou místnost, kterou pojmenovali Útěk z knihovny. Cílem je, jako i v jiných escape hrách, vyluštit všechny úkoly a dostat se v časovém limitu ze zamčené místnosti.

Prostor i jednotlivé rekvizity jsou laděny ve stylu Bradavic a Harryho Pottera. „Rozhodně ale pro řešení úkolů není třeba hluboká znalost příběhů o Harry Potterovi. Důležitější je všímavost, trocha selského rozumu a šikovnosti,“ prozrazuje Ondřej Hogen, jeden z autorů.

Hra je určena pro děti od 8 let. „Ideálně třeba v doprovodu rodičů. Neodmítneme ale ani dospívající mládež nebo skupinu dospěláků,“ říká Iva Freibergová, vedoucí dětského oddělení.

Zatím Útěk z knihovny není zpoplatněn, vstupné je dobrovolné. Termíny je možné si domlouvat v dětském oddělení. „Myslíme si, že můžeme nabídnout příjemně strávené odpoledne, zveme proto všechny příznivce únikových her, aby se také přihlásili a zkusili, zda se jim podaří utéct i z knihovny,“ zve do knihovny Iva Freibergová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru