Kouřil na zastávce, skončil na služebně Policie ČR
lustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Litvínov

Litvínov - Myslíte si, že vás zapálená cigareta nemůže dovést až na služebnu policie? Pokud jste si navíc nevzali doklady, tak se vám to může stát.

Své o tom už ví i mladík, který si i přes zákaz zapálil na zastávce měststské hromadné dopravy v Litvínově. Bohužel ho při tom viděli strážníci díky kamerovému bodu.

Když na místo dorazili a záležitost s ním chtěli projednat, narazili na další problém: Mladý muž nebyl schopen prokázat svou totožnost. Nezbylo tudíž nic jiného, než provinilce předvést na služebnu Policie ČR.

Své zkušenosti s kouřením na zastávkách mají i strážníci v krajském městě. Bezpečnostní akce, které tam městští policisté prováděli v minulých dnech, nařídila primátorka Věra Nechybová. „Paní primátorka uspořádala den otevřených dveří a lidé ji tam žádali právě o vyšší dohled na zastávkách, kde často kuřáci, i když je to zakázáno, obtěžují kouřem ostatní a ještě pak nedopalky házejí na zem, takže místo i znečistí,“ vysvětlil Jan Novotný z Městské policie Ústí nad Labem. Přestupky řešené v rámci tabákového zákona se podle něj těžko prokazují, ale i přesto v minulém roce strážníci v Ústí nad Labem odhalili 114 přestupků tohoto druhu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru