Litvínovan vyrazil na kole krást do vesnice. Hlídka ho zadržela a už je ve vazbě
Ilustrační foto: CC0
Most

Litvínov - Okresní soud v Mostě poslal o víkendu na podnět policie do vazební věznice 32letého muže z Litvínova. Ten měl krást ve dvou rodinných domech a pokusil se ukrást i kabel u veřejného osvětlení. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže vloupáním a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

„Muž měl v lednu v obci Patrokryje vniknout na parcelu neobydleného domu a tam měl z domu odcizit tři balení měděného kabelu a prodlužovací kabel. V domě proboural strop a poškodil vstupní dveře. Celkem napáchal škodu za 17 800 korun,“ uvedla mluvčí policistů Ludmila Světláková.

V první polovině února se u obce České Zlatníky pokusil odcizit kabel veřejného osvětlení. Na akci vyrazil vybaven rýčem, kterým vykopal díry u dvou sloupů do hloubky až ke kabelu. Dílo zkázy ale nedokonal, neboť na místě byl vyrušen hlídkou policie a z místa utekl.

Klec spadla koncem minulého týdne, kdy se vypravil krást na jízdním kole. „Zamířil do obce Sedlec v dopoledních hodinách, u jednoho domu přelezl plot a oknem na ventilaci měl vniknout do domu, který důkladně prohledal a z domu měl odcizit 18 párů náušnic a další šperky, tvrdý alkohol i víno, elektronické cigarety, prázdné peněženky, žárovky, mobil i krabici od telefonu. Hodily se mu háčky na záclony a kroužky na garnyže a vzal s sebou i větší počet účtenek. S lupem daleko nedojel. Policisté oznámení o vloupání do domu začali hned prověřovat a u obce Patokryje si všimli muže na kole,“ dodává mluvčí policistů.

Větší část lupu měl ještě u sebe, ostatní prý nepotřebné odhodil u zahrádek na skládku, kde byly věci nalezeny. Celková škoda se vyšplhala na částku téměř osm tisíc korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru