Mostečan (30) kradl, kde se dalo: na aquadromu, v restauracích, v obchodech. Pak se vydával za někoho jiného
Ilustrační foto
Most

Most - Kriminalisté a policisté obvodního oddělení Most Zahradní díky osobní a místní znalosti objasnili šest případů krádeží a jedno poškození cizí věci. Podle nich se měl sedmi skutků dopustit 30letý Mostečan. Ten byl již za majetkové delikty odsouzen a předloni se vrátil z výkonu trestu. V současné době je ve vazební věznici pro jiný delikt. Teď čelí obvinění z přečinů krádeže, krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Za tyto činy mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. O případech informovala mostecká policie.

Obviněný měl v jedné mostecké drogerii odcizit dva parfémy, které si ukryl do kapes oděvů a poté odešel, aniž by za ně zaplatil. Na sídlišti Pod Šibeníkem měl kopem rozbít dvojitou skleněnou výplň vstupních dveří panelového domu a bytovému družstvu zanechal šestitisícovou škodu. Oknem měl v nočních hodinách vniknout do objektu aquadromu, odkud měl odcizit přenosnou pokladnu s finanční hotovostí a šeky na sport. Tam se škoda vyšplhala na částku 30 tisíc korun.

V červnu se měl po překonání dveří vloupat do restaurace na mosteckém sídlišti Zahradní a odcizil trezor s hotovostí, potraviny, alkohol a cigarety. Poškozenému majiteli způsobil škodu ve výši 86 tisíc korun. Jen o den později měl ukrást v supermarketu v Mostě 240 kusů žvýkaček za 4 000 korun. Další následující den zamířil do prodejny s nábytkem a odnesl si příbory za 13 tisíc korun. S lupem utíkal před zaměstnanci.

Čtvrtý den byl v mosteckém baru v centru města, kde využil nestřeženého okamžiku a z otevřené zásuvky vzal peněženku s hotovostí ve výši 22 tisíc korun.

"Ještě téhož dne byl zadržen policisty na ulici. Hlídka po něm pátrala a zadržený muž odpovídal popisu podezřelé osoby z baru. Policistům na místě uvedl falešné iniciály. Měl ale smůlu, policisté ho poznali. Našli u něj odcizenou hotovost ve výši 14 tisíc korun, část peněz již u sebe neměl. Jak naložil s odcizenými věcmi, policistům neuvedl. Při dvou krádežích v obchodech měl komplice a policie na případech nadále pracuje. Celková škoda dosáhla částky 155 tisíc korun," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru