4 základní rady, jak přežít Dušičky na hřbitově bez újmy
Mostečtí strážníci při noční kontrole hřbitova. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Stejně jako v předchozích letech se strážníci a policisté v souvislosti se svátky Památky zesnulých ve zvýšené míře věnují silničnímu dohledu a především předcházení trestné činnosti páchané na hřbitovech a v okolí.

V čase Dušiček dohlíží na dění na hřbitově mostecká městská policie i ve večerních a nočních hodinách. V Litvínově u hřbitova vzniklo větší parkoviště, strážníci zde řídí dopravu, omezili rychlost na hlavní silnici a mají zde i mobilní služebnu.

Policisté zase apelují na šoféry, aby byli opatrní. "V souvislosti s nadcházejícími svátky a tedy i každoročním zvýšeným provozem a špatným podzimním počasím, které často doprovázejí mlhy, déšť a celodenní šero, apelujeme na všechny řidiče a to především na tzv. sváteční řidiče, aby se plně věnovali řízení, dodržovali nejvyšší povolenou rychlost, bezpečnou vzdálenost a rozestupy mezi vozidly a především nikdy nepřeceňovali svoje síly," sdělila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Každoročně policisté na hřbitovech a v jejich okolí řeší vloupání do vozidel a krádeže příručních zavazadlech odložených z důvodu úklidu a zdobení hrobů.

Z tohoto důvodu doporučují lidem občanům, aby dodržovali následující rady:

  • Nenechávejte uvnitř vozidla vůbec žádné věci, jako například mobilní telefon, fotoaparát, notebook, doklady od vozidla, peněženky, atd.
  • Nenechávejte na sedadlech pro vás možná bezvýznamné oblečení nebo krabice. Zloděje mohou takové předměty přilákat stejně jako drahá elektronika.
  • Veškeré tašky si uložte do zavazadlového prostoru ještě před příjezdem ke hřbitovu. V žádném případě si nedávejte cenné věci do zavazadlového prostoru až po zaparkování. Pachatelé vás mohou pozorovat a velmi snadno se tak stanete jejich obětí.
  • Při čistění a zdobení hrobů své osobní věci nikdy nespouštějte z očí a nikdy se od nich nevzdalujte.
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru