Křižovatka na výjezdu ze sídliště by mohla být přehlednější. Koukněte na návrh na její předělání
Výjezd z ulice Fr. Malíka. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Na nepřehlednou křižovatku ulic F. Malíka a Okružní v Mostě si stěžují někteří řidiči. V tomto týdnu se tam stala i dopravní nehoda. Dopravní situace by se tam ale mohla pro motoristy i pěší změnit k lepšímu.

Dopravní komisi navrhuje nové řešení Jiří Nedvěd, mostecký zastupitel a jednatel projekčního ateliéru NE2D Projekt. „Byli jsme tam s dopravní skupinou minulý týden na základě stížností obyvatel a hned začali řešit předělání. Nyní se to schvaluje na Policii ČR,“ přibližuje Jiří Nedvěd. Redakci poskytl návrh nového řešení výjezdu z panelového sídliště na silnici vedoucí po jeho obvodu.

2206malikovka2

Foto: NE2D Projekt

Návrh vychází vstříc i chodcům, kteří si stěžovali na dlouhé místo pro přecházení, ze kterého není moc vidět přes kontejnery.

Původní návrh je sice z legislativního pohledu správně, ale podle Jiřího Nedvěda spíše vychází vstříc autům než chodcům. „Některé návrhy se bohužel ukáží až v praxi,“ dodává Jiří Nedvěd.

O nehodě jsme psali zde

{article 81108}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru