OBRAZEM: Po 30 letech a šlo to i bez sněhu! V Oseku obnovili tradici ve skocích na lyžích
Závody ve skocích na lyžích v Oseku. Foto: Lukáš Ondroušek
Sport

Osek - V sobotu se v Oseku uskutečnil republikový kvalifikační závod ve skoku na lyžích žactva. Závodu se zúčastnilo několik desítek dětí z několika dalekých měst.

Tento závod je výjimečný tím, že se konal po 30 letech od pořádání závodů o Hornický kahan v roce 1987. Závod byl současně klasifikační, kvalifikační i kontrolní. Je to seriální závod, který vrcholí třemi závody letního mistrovství České republiky žáků v závěru letní sezóny, a to v říjnu.

Závod byl na 6, 13 a 30 metrů. Tohoto závodu se zúčastnil také bývalý kapitán reprezentace skokanů a patron sseckého skokanského oddílu ZMS Rudolf Höhnl a také Dalibor Motejlek, bývalý olympijský medailista a světový rekordman v letech na lyžích ZMS.

Jako host se zúčastnil i Kamil Střihavka, který jako malý kluk se svým bratrem skákal za lyžařský klub Osek.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru