Dětský sbor z amerického Lancasteru vystupoval před vězni v Bělušicích
Foto: VS ČR
Zajímavosti

Bělušice- Jako jediná věznice v České republice měla Věznice Bělušice možnost v tomto týdnu přivítat dětský sbor z Lancasteru v Pensylvánii z USA.

"V prostorách zdejší jídelny pro odsouzené se uskutečnil více jak hodinový koncert pro vybraných sedmdesát odsouzených, který sklidil velké ovace," uvedla mluvčí věznice Danuše Vránová.

Každý rok sbor absolvuje sbor turné po USA a každé tři roky se pak vydává na mezinárodní turné. Letošního roku zavítal na patnáct dnů do České republiky a Spolkové republiky Německo. Jejich vystoupení je doprovázeno příběhy studentů a překrásným zpěvem, který přináší radost a naději i pro jedince nacházející se ve výkonu trestu odnětí svobody.

Studenti zpívají v parcích, na nádražích, letištích, kostelích, v domovech důchodů a také ve školách. "O účast na této akci byl ze strany vězňů velký zájem, zapojili se spolu se sborem svým tleskáním a luskáním do rytmu hudby a na závěr vystoupení ocenili dlouhým potleskem. Jako poděkování obdrželi účinkující výrobky odsouzených ve tvaru srdíček a andělíčků, které se ve zdejší věznici vyrábějí," dodala Danuše Vránová, tisková mluvčí Věznice Bělušice.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru