Závody kočárků na Šibeníku opět rozhýbou mostecké rodiny
Loňské závody na Šibeníku. Foto: e-mostecko.cz
Co se chystá

Most - V neděli 13. května 2018 (na Den matek) v 15 hodin opět odstartují v Mostě na Šibeníku STROLLERING® Závody kočárků 2018 ve sportovní chůzi. Akci pro mostecké rodiny organizuje již 3. rokem Mateřské centrum Barborka při Krušnohorském centru pro rodinu. Záštitu nad ní převzal stejně jako v minulých letech primátor Mostu Mgr. Jan Paparega.

Touto akcí se připojuje MC Barborka k oslavám 11. ročníku Týdne pro rodinu (týdne plného událostí, barev a příležitostí k setkávání a společně trávenému času) vyhlašovaného Rodinným svazem. Čas je tématem letošního ročníku: Týden pro rodinu – Čas být spolu. Týden pro rodinu je každoročně vyhlašován tak, aby zahrnoval 15. květen, tedy den, který byl OSN vyhlášen Mezinárodním dnem rodiny.

Během celé akce i před jejím začátkem bude pro rodiny zajištěn doprovodný program.

Kategorie závodů: maminky, tatínkové, rodiny (kočárek s dítětem je podmínkou), a dále děti na odrážedlech či kolech a děti s kočárky pro panenky.

Registrace závodníků předem není nutná, avšak organizátorem velmi vítaná (z organizačních důvodů) a bude probíhat jako obvykle na stránkách zde. Prozatím je možné zájem o účast zaznamenat na FB stránkách Závodů kočárků v Mostě, kde jsou i průběžně aktualizované informace.

„Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem,“ vysvětluje Edita Berková, zakladatelka Strolleringu. "Zároveň pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života," dodává.

Doprovodný program (zábava, výtvarné dílničky, ukázka a možnost nácviku první pomoci dětem aj.) zajišťují kromě MC Barborka i neziskové organizace koordinační skupiny „Prorodinné a volnočasové aktivity“ Komunitního plánu města Mostu, Český červený kříž aj.

Celá akce také polovinou vybraného symbolického startovného (50,- Kč/rodinu, platba na místě) podpoří Nedoklubko, které pomáhá předčasně narozeným dětem a jejich rodičům.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru