Hasiči zveřejnili fotky ze zásahu po explozi v chemičce. Požár stále likvidují
Foto zdroj: HZS Ústeckého kraje
Litvínov

Litvínov - Celkem devět jednotek hasičů zasahovalo od středečních 22:55 hodin v chemickém průmyslu v Záluží u Mostu, kde došlo k výbuchu a následnému požáru na budově technologie s plynem. Hasiči nyní zveřejnili fotografie z místa zásahu.

Na místě došlo ke zranění čtyř osob, které skončily v péči záchranářů. Příčinou exploze byla technická závada na hydrokrakovací jednotce. Co přesně se stalo, bude předmětem dalšího vyšetřování. Událost nemá podle informací společnosti ORLEN Unipetrol vliv na bezpečí ani zdraví obyvatel.

2107hasici2

Hasiči měřením nezjistili únik škodlivých látek do ovzduší. "Na místě je stále podniková jednotka, která ochlazuje blízký zásobník a kontrolovaně nechává dohořet zbytky uhlovodíků. Likvidace požáru je předpokládána v řádu hodin," zní informace od hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje zveřejněná v 9:10 hodin.

Na místě dnes vyšetřovatelé HZS a Policie kontrolovali dokumentaci. "Zítra bude vyšetřování pokračovat ohledáním místa požáru. Na devátou hodinu ranní byl pozván Technický ústav požární ochrany HZS ČR," sdělili aktuálně hasiči.

Psali jsme také

Explozi v chemičce slyšeli lidé v Mostě i na horách. Situace je pod kontrolou, hlásí Unipetrol

Výbuch v chemičce: Příčinu nehody budou vyšetřovat, hasiči měřili únik škodlivých látek do ovzduší

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru