Litvínov – Žákyně Střední odborné školy v Litvínově – Hamru uspěly v krajském kole KB Florbal Challenge. Vítězství, kterému předcházel úspěch v okresním kole turnaje, získaly v polovině ledna ve sportovní hale v Teplicích. Nyní se připravují na silné soupeřky, jež je brzy čekají v republikovém finále.

Celkem se krajského turnaje zúčastnilo pět družstev. Hamerskou školu reprezentovalo osm hráček. „Dívky ze čtyř utkání ve třech zvítězily, v posledním pak remizovaly. Důvodem zde mohl být malý počet hráček a tedy pochopitelná únava po předchozích náročných utkáních,“ popisuje učitel Radim Rajnoch, který děvčata na zápasy připravuje.

Projekt je určen pro žáky středních škol a do letošního ročníku se přihlásilo téměř pět set škol. „Šly jsme do toho s tím, že si chceme hru hlavně užít. Přesto jsme se předem na zápasy lehce připravovaly. Z výhry v okresním i krajském kole máme ohromnou radost,“ říká za vítězné mužstvo Anna Březinová.

Národní finále KB Florbal Challenge se uskuteční 27. března 2018 v Praze. Je rozděleno do dvou skupin, Východ a Západ. Hamerské florbalistky budou bojovat ve skupině Západ, a v případě úspěchu se pak utkají o republikový primát v Superfinále v Ostravě. „Určitě soupeře nepodceníme. Doufáme v úspěch, ale zároveň si uvědomujeme, že už to nebude taková sranda,“ uzavírá s úsměvem Anna Březinová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru